The #1 Solution for Real Estate, Infrastructure, and Facilities Management in the World

Company

 1. Information
 2. Success Stories
 3. ARCHIBUS – Romania Press Room
2014-10-02

FM-ul în România – A FOST APROBAT STANDARDUL OCUPATIONAL PENTRU FACILITY MANAGERI !

In urma demersurilor sustinute ale ROFMA, demersuri initiate inca de anul trecut, Autoritatea Nationala pentru Calificari a aprobat standardul ocupational pentru educatie si formare profesionala, pentru facility manageri, cod COR 242117.

ARCHIBUS Solution Center Romania, membru fondator ROFMA, a contribuit la aceasta reusita a industriei de FM prin efortul sustinut al lui TUDOR TRITA, CEO ASC Romania, care impreuna cu restul echipei de experti ROFMA a redactat acest standard ocupational.

Este un pas important in sfera dezvoltarii profesionale a managerilor de facilitati, avand in vedere ca aceasta oficializare a standardului ocupational va permite pe mai departe derularea, de catre ROFMA, a singurului curs de specializare in facility management recunoscut oficial de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Mai mult, orice program educational oficial care vizeaza specializari pentru ocupatia de manager de facilitati, va trebui sa se conformeze acestui standard pentru a obtine recunoastere oficiala, organizatorii si lectorii urmand sa obtina acceptul formal si din partea ROFMA pentru derularea acestor cursuri.

In acest moment, prin aprobarea standardului, ROFMA devine una dintre asociatiile profesionale care contribuie la dezvoltarea intregului lant educational vocational, de la recunoasterea ocupatiei, la elaborarea standardului ocupational, organizarea de cursuri de specializare autorizate cu examene oficiale si emiterea de certificate recunoscute atat de autoritatile romanesti, cat si la nivelul intregii Uniuni Europene.

Este, de asemenea, demn de mentionat faptul ca, prin aprobarea acestui standard ocupational, Romania devine una din putinele tari din Europa care detine un standard ocupational pentru facility management.


Cristian Machedon
Contact us
 1. Phone:+40 21 3118840
  +40 744 421 567
  +40 755 157 811
 2. Email:ascro@asc-ro.com
 3. Str. Stefan Marinescu Nr. 9, Sector 6
  Bucuresti Romania

"By consolidating scattered operations, we expect significant savings in energy costs, space needs, and staff time. Over a 15-year time frame, we project $44 million in lease savings."

Joe Waters
Director of Facilities Management
Johnson County, KS